Wat is voogdij voor minderjarige kinderen?

Als u niet meer voor uw minderjarige kinderen kunt zorgen, ze niet meer kunt opvoeden, dan wordt het gezag over de kinderen overgedragen aan één of meer voogden. Dat gebeurt bijvoorbeeld als u beiden tegelijk of snel achter elkaar zou overlijden, of door omstandigheden niet meer in staat bent of wordt geacht voor uw kinderen te zorgen. Het regelen van voogdij voor minderjarige kinderen is zeker aan te raden. Voogdij voor minderjarige kinderen is van essentieel belang als u de toekomst van uw kinderen veilig wilt stellen. Als u zaken goed wilt regelen, mocht er onverhoopt iets gebeuren waardoor u zelf niet meer in staat bent om u kinderen te verzorgen en op te voeden, dan kunt u dit regelen bij de notaris.

Voogdij voor minderjarige kinderen is gezag over een minderjarig kind dat niet door de ouders wordt uitgeoefend, maar door iemand anders. Een voogd moet 18 jaar of ouder zijn en mag niet onder curatele staan of aan een geestelijke stoornis lijden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Vul dan onderstaande contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Controlevraag: hoeveel is 15 + 3?