Liefde vastgelegd in een samenlevingscontract

Is een samenlevingscontract een motie van wantrouwen tegen de liefde? Je kunt er ook anders naar kijken, met een samenlevingscontract wordt uw liefde vastgelegd! Als u de zakelijke kant goed geregeld hebt hoeft u zich daarover geen zorgen te maken. U krijgt daar dan ook geen woorden meer over. U hebt vooraf goed nagedacht en daar afspraken over gemaakt. Wij helpen graag niets over het hoofd te zien. Want iedere relatie is uniek.
In een samenlevingscontract regelt u bijvoorbeeld hoe u uw huishouden in financiële zin vorm krijgt. Wie betaalt wat, wie brengt wat in? U legt vast wie welk deel van de huur of de hypotheek betaalt. Dat is van belang voor eigendoms- en huurrechten die u individueel hebt. U hebt daarmee ook direct elkaars woonrecht geregeld.

Voordelen

Een samenlevingscontract heeft meerdere voordelen. U krijgt grotere belastingvrijstellingen van de fiscus. U recht op nabestaandenpensioen (partnerpensioen) wordt geregeld. Vaak profiteert u ook van secundaire arbeidsvoorwaarden voor getrouwde of samenwonende stellen. De meeste werkgevers en instanties stellen daarvoor als voorwaarde dat er een notarieel samenlevingscontract is.
Er worden ook regelingen getroffen over uw rechten als de relatie eindigt, bijvoorbeeld wegens overlijden. U bent immers niet automatisch erfgenaam van uw partner, zoals dat bij een huwelijk of een geregistreerd partnerschap wel het geval is.
Voorkom problemen later en leg uw liefde vast….

Voorkom mogelijke problemen later, maak nu afspraken en geef uw liefde alle ruimte. Wij staan u graag ter zijde en geven advies. Kijkt u ook eens naar de andere onderwerpen waarin wij het samenlevingscontract toelichten.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Vul dan onderstaande contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Controlevraag: hoeveel is 15 + 3?